ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНацкомісія просить перерахувати тепло для опалення будівель

Нацкомісія просить перерахувати тепло для опалення будівель

Нацкомісія звернулась до Кабміну з пропозицією перерахувати норми обсягів тепла для опалення житлових будинків та громадських будівель. У регуляторі зазначають, що актуалізація цих норм зменшить фінансовий тиск на населення через підвищення тарифів на ЖКП

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг планує оновити норми обсягів теплової енергії, витраченої на опалення житлових та громадських будівель. Відповідну пропозицію з проханням доручити Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглянути питання щодо актуалізації Норм, встановлених КТМ 204 Україна 244-94, регулятор вже направив у Кабінет Міністрів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі НКРЕКП.

Таке рішення Нацкомісію зумовлене застарілими Нормами витрат тепла на опалення будівель, які регулюються документом від 1993 року (з урахуванням Посібника до Норм 2001 року).

«З часу затвердження згаданих Норм відбулися значні зміни, зокрема прийнято нові нормативні акти: державний стандарт ДСТУ-Н Б В.1.1-27:2010 «Будівельна кліматологія» та державні будівельні норми - ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішній водопровід та каналізація», ДБН В.2.6-31:2006 «Теплова ізоляція будівель», ДБН В.2.5-39;2008 «Теплові мережі» тощо», - йдеться у повідомленні.

Відтак, у НКРЕКП звернулася до уряду з проханням доручити Мінрегіону розробити і методику перерахунку плати за послугу з централізованого опалення для споживачів, у яких відсутні прилади обліку теплової енергії у випадку відхилення фактичних кліматологічних показників від нормативних.

У Нацкомісії вважають, що такий крок допоможе уникнути значного фінансового навантаження на населення через підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Міненерго обіцяють, що до наступного опалювального сезону Україна підготується. Цей процес, за словами чиновників, вже запущений - держава виділяє кошти на його підготовку.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
24 Квітня 2015 p. 19:42
А что толку от этой возни, если все дома и сооружения в Киеве в порах и трещинах. О причине возникновения этих пор и трещин я писал раньше. Теперь тепло входящее в квартиры, будет измеряться, но по прежнему сразу же выходить наружу через пористые стены.Это всё равно, что лёд в жару продавать при отсутствии холодильника.