ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНацрегулятор хоче знизити плату за розподіл газу для тих, хто ним не користується

Нацрегулятор хоче знизити плату за розподіл газу для тих, хто ним не користується

Запропонованим проєктом рішення передбачається внесення змін до кодексу, а саме зміни порядку визначення річної замовленої потужності
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг попередньо схвалила проєкт рішення про внесення змін до Кодексу газоподільних систем. 
 
Про це повідомила пресслужба Нацрегулятора.
 
Запропонованим проєктом рішення передбачається внесення змін до кодексу, а саме зміни порядку визначення річної замовленої потужності. Так, для побутових споживачів, які не споживали газ у минулому році, величина річної замовленої потужності буде визначатися виходячи з наступних величин:
 
— 39 кубічних метрів для об’єкта побутового споживача, на яких природний газ використовується тільки для приготування їжі (в середньому по Україні 3 грн на місяць);
 
— 126 кубічних метрів для об’єкта побутового споживача, на яких природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі (в середньому по Україні 10 грн на місяць);
 
— 314 кубічних метрів на рік для об’єкта побутового споживача, на яких природний газ використовується комплексно у тому числі для опалення (в середньому по Україні 20 грн на місяць).
 
Для тих споживачів, які споживали газ, річна замовлена потужність визначається Оператором ГРС виходячи з фактичного обсягу споживання за минулий рік. Водночас, ці обсяги не можуть бути меншими, ніж для тих, хто газу не споживав. Тобто мінімальні обсяги - 39 куб. м для плити, 126 куб. м - для підігріву води, 314 куб. м - для опалення.
 
Також під час засідання зазначили, що після отримання зауважень на початку березня проєкт рішення буде виноситися для прийняття.
 
Коментарі (0)