ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНацрегулятор обіцяє не переглядати в бік збільшення параметри RAB-тарифу

Нацрегулятор обіцяє не переглядати в бік збільшення параметри RAB-тарифу

Нацрегулятор не має наміру переглядати в бік збільшення параметри стимулюючого регулювання, встановлені нею на рівні 3% і 16,74% на стару і нову базу активів відповідно
Нацрегулятор не має наміру переглядати в бік збільшення параметри стимулюючого регулювання, встановлені нею на рівні 3% і 16,74% на стару і нову базу активів відповідно, про це розповів голова комісії Валерій Тарасюк.
 
"Ми будемо відстоювати прийняту регулятором методологію і параметри. Тому що треба думати про споживачів і економіці. Якщо ми збільшимо ставку прибутковості на стару базу активів обленерго до 6%, як нам пропонують представники бізнесу, які підтримуються Міністерством енергетики, то це призведе до зростання тарифного доходу ВСР на 10 млрд грн. Це додаткове навантаження для споживачів і додаткова інфляція і додаткове зростання тарифів на тепло- і водопостачання", - зазначив він.
 
Тарасюк вважає, що встановлені параметри регулювання "дозволяють і залучати кошти, і обслуговувати кредити, і отримувати прибуток".
 
При цьому він підкреслив, що більшість обленерго підтримують ці параметри. 
"Більшість обленерго насправді підтримують ці параметри, ми спілкуємося в робочому режимі і знаємо їхню позицію", - сказав голова НКРЕКП.
 
Нагадаємо, НКРЕКП вперше схвалить стимулюючий тариф для ВАТ "Тернопільобленерго", 51% акцій якого належить державі.
 

"Інвестпрограму допрацьовуємо і на наступну середу, 20 жовтня, плануємо схвалити RAB-тариф для "Тернопільобленерго". Це найбільш готове підприємство для схвалення йому стимулюючого тарифу на 2021р", - сказав Тарасюк. 

 
Коментарі (0)