ГоловнаНовини ЖКГПодіїНацрегулятор перевірить 30 операторів ГРМ в режимі добового балансування природного газу

Нацрегулятор перевірить 30 операторів ГРМ в режимі добового балансування природного газу

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, запросила у Державній регуляторної служби дозвіл на проведення позапланової перевірки роботи 30 операторів ГРМ
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, запросила у Державній регуляторної служби дозвіл на проведення позапланової перевірки роботи 30 з 44 операторів газорозподільних мереж в режимі добового балансування природного газу.
 
Про це повідомила глава Нацрегулятор Оксана Кривенко на своїй сторінці в Facebook.
 
"У разі отримання дозволу від Державної регуляторної служби буде вивчатися дотримання норм Кодексу ГТС", - написала Оксана Кривенко.
 
Відповідно до опублікованого запитом про проведення перевірки, комісія отримала від оператора ГТС АТ "Укртрансгаз" ряд заяв щодо порушення операторами норм Кодексу ГТС.
 
Перевірка пов'язана з можливою перепродажем газсбитамі газу, призначеного для населення, комерційним компаніям, про що раніше заявив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.
 
України 1 березня 2019 перейшла з місячного на добове балансування природного газу. До цього впровадження нової системи переносилося тричі - з 1 серпня 2018 року на 1 жовтня, потім - на 1 грудня, і в підсумку - на 1 березня 2019 року.
 

Нагадаємо, раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляв, що інформаційна система добового балансування газу зафіксувала факти продажу промисловості облгазами газу, призначеного для потреб населення. 

 
Коментарі (0)