ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНацрегулятор виступає проти субсидіювання перших 100-300 кВт-год споживання

Нацрегулятор виступає проти субсидіювання перших 100-300 кВт-год споживання

За словами Голови Валерія Тарасюка, Нацрегулятор вивчив досвід інших країн у цьому плані, що підтверджує неефективність таких субсидій
Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Валерій Тарасюк заявляє, що НКРЕКП виступає проти субсидування обсягу перших 100 - 300 кВт-год електроенергії для населення. 
 
Водночас він припускає диференціацію ціни на електрику, про це Валерій Тарасюк розповів на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Платіжка".
 
"Стосовно позичок у перші 100 – 300 кВт-год. Ми як регулятор виступаємо проти таких підходів, тому що будь-яка диференціація – це підстава для зловживання. Ми проходили це в газовому ринку, коли в нас було 4 ступені й всі шарахались, щоб не перевалити за певні обсяги. А також зловживають монополісти, які списують більший обсяг на більш дешеве споживання і т.д. Більш прозорий підхід – це одна ринкова ціна", - зазначив він.
 
За словами Тарасюка, Нацрегулятор вивчив досвід інших країн в цьому плані, що підтверджує неефективність таких субсидій.
 
Разом з тим, він припустив у майбутньому диференційовану ціну на електроенергію.
 

"Може бути диференціація в майбутньому, що чим більше споживаєш, тим менша буде ціна, адже купуєте наче оптом", - сказав Тарасюк. 

 
Коментарі (0)