ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНад Кримом нависло знеструмлення

Над Кримом нависло знеструмлення

Кримчани можуть залишитися без світла. У «Крименерго» нарікають на масштабні заборгованості підприємств півострова за спожиту електроенергію.

«ДТЕК Крименерго» може відключити в Криму електрику для населення через борги підприємств. Загальна сума заборгованості становить 741 млн грн, - зазначають у прес-службі компанії.

«Критичний стан розрахунків підприємств та організацій Криму за спожиту електроенергію у березні ставить під загрозу енергопостачання всього півострова і може спричинити змушене знеструмлення добросовісних платників, у тому числі населення. Загальна сума заборгованості споживачів перед «ДТЕК Крименерго» становить 741 млн грн. Це в 4 рази більше, ніж «ДТЕК Крименерго» платить щомісяця в «Енергоринок» за електроенергію для півострова», - наголошується у повідомленні.

Окрім того, зауважується, що станом на 1 квітня водоканали розрахувалися лише на 18,30%, бюджетні організації - на 32,2%, підприємства ЖКГ - на 62,86%.

«ДТЕК Крименерго» не має ні права, ні можливості відпускати електроенергію споживачам без оплати, оскільки це ставить під загрозу енергопостачання Криму. Щоб зберегти енергетичну стабільність на півострові, закликаємо всіх клієнтів своєчасно і в повному обсязі оплачувати рахунки за світло згідно з договірними умовами», - прокоментував ситуацію директор з продажів компанії Дмитро Гонтар.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, російське Міненерго пропонує побудувати в Новоросійську нову ТЕС на 600 МВт і звідти постачати енергію в Крим. Орієнтовна ціна такого проекту приблизно 1,7 млрд дол.

 
Коментарі (0)