ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняНад кримським півостровом нависає водний колапс

Над кримським півостровом нависає водний колапс

Якщо зараз Крим не почне платити Україні за перекачування води, то через два місяці на півострові настане водний колапс. Експерти-екологи стверджують, запасів «прозорої» обмаль.

У Криму залишилось води на кілька місяців. Про це заявила голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, повідомляє «ГолосUA».

«Якщо зараз Крим не почне платити Україні за перекачування води, то на півострові залишиться води на два місяці. Там взагалі буде колапс. Постачати воду до Криму безкоштовно Україна не буде», - сказала пані Тимочко.

Окрім того, вона зауважила, що станом на середину березня АР Крим заборгував Україні за півроку 2013-го року, а також січень, лютий і березень 2014-го року. Розмір заборгованості складає близько 3 млрд грн.

За словами еколога, наразі наслідки припинення водопостачання з України відчуває сільське господарство і промисловий комплекс півострова. Рисові поля зникли, фруктів і овочів немає, оскільки немає зрошення. Великі промислові об'єкти півроку як не працюють.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Криму не поспішають вирішувати питання водопостачання регіону з Північно-Кримського каналу. Заявляють, переговори з Києвом не випадає можливості проводити через конфліктну ситуацію на Сході України, тому чекатимуть вирішення конфлікту.

 
Коментарі (0)