ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНад зоною АТО нависло відключення газопостачання

Над зоною АТО нависло відключення газопостачання

Зону проведення антитерористичної операції на сході країні можуть відключити від газу. За словами голови «Нафтогазу», прийняття такого рішення ймовірне вже на найближчому засіданні РНБО.

На найближчому засіданні РНБО може бути прийнято рішення про відключення поставок газу з української території на території, де проводиться АТО. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

За його словами, «Нафтогаз» не отримує оплати за газ від споживачів у зоні АТО.

«З точки зору фінансового балансу «Нафтогазу» ми отримали ситуацію, коли ми імпортуємо газ за ринковою ціною, змушені поставляти цей газ і не отримувати за нього розрахунок», - зазначив глава НАКу.

Крім цього, Андрій Коболєв підкреслив, що така ситуація небезпечна з точки зору можливих аварій, вибухів.

«У Донецькій, Луганській областях місцеві облгази контролюються бойовиками. Все, що фактично ми можемо зробити - це перекрити газ на магістральному газопроводі, відключивши великий сегмент споживачів (всіх без винятку) від газу. Таке рішення може бути прийняте», - констатував він.

При цьому глава НАКу підкреслив, що рішення складне, тому що всі люди в цьому секторі залишаться без газу і без тепла.

«Сподіваюся, що на засіданні РНБО буде прийняте рішення щодо вирішення ситуації. Можливо, рішення буде говорити про відключення цієї зони від поставок газу», - підкреслив пан Коболєв.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, терористи хочуть залишити без газопостачання північні райони Луганської області, які знаходяться під контролем української влади. На початку жовтня вони вишукували можливості перемкнути газорозподільну мережу області на постачання з РФ.

 
Коментарі (0)