ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГНадмірна фінансова сміливість обернулася кримінальною статтею

Надмірна фінансова сміливість обернулася кримінальною статтею

Керівники одного з КП на Луганщині використали отримані кошти за власним розсудом на потреби підприємства, забувши внести зміни у статут установи

У Луганській області правоохоронцями викрито злочинну діяльність посадових осіб одного з комунальних підприємств області.

Про це «У.К.» повідомили у ВЗГ ГУМВС України.

Як з’ясувалося, керівники підприємства впродовж минулого року отримали від розпорядників бюджетних коштів – міської ради, 1,7 млн гривень. Ця сума призначалася для збільшення статутного фонду підприємства. Але начальники КП використали отримані кошти за власним розсудом на потреби підприємства, забувши внести зміни у статут установи.

Стосовно керівників підприємства порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 210 КК України «Порушення законодавства про бюджетну систему України». Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження свободи на строк від двох до п'яти років або позбавлення свободи на строк від двох до шести років, із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)