ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» буде економити на німецькому газі

«Нафтогаз» буде економити на німецькому газі

На закупівлі німецького газу «Нафтогаз» зможе економити до 1,7 млрд дол на рік

НАК «Нафтогаз» має намір довести закупівлі німецького газу до 12 мільярдів кубометрів на рік. У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості розповіли, що збільшення імпорту німецького газу відбудеться за рахунок розширення технічних можливостей насосних станцій на кордоні з Польщею.

«Ми знайшли технічні можливості для цього. За умови інвестицій у розмірі 10-12 мільйонів доларів, ми розширимо імпортні можливості з 4 до 12 мільярдів кубометрів на рік на прийом газу з Польщі», - повідомляють в Міненерго.

Наразі вартість газу, що поставляється через Польщу, складе близько 360 дол за тис. куб. м при ціні російського газу в наступному році вище 430 дол за тис. куб. м.

«Таким чином, імпорт кожного мільярда кубометрів газу приносить економію в 30 мільйонів доларів. Зараз угода про поставки газу через Польщу підписана до початку травня, але у перспективі вона має бути продовжена до кінця наступного року», - повідомляють у Міністерстві.

У Міненерго також говорять, що до кінця 2013 року розраховують поставити до 8 млрд куб. м газу, скоротивши при цьому поставки з Росії з 27,5 до 19,5 млрд куб. м. Експерти підрахували, що економія «Нафтогазу» може сягнути 1,7 млрд дол на рік.

Джерело: УНІАН

 
Коментарі (0)