ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Нафтогаз» задоволений розрахунками субсидіантів за газ

«Нафтогаз» задоволений розрахунками субсидіантів за газ

У Кіровоградській області, де більшість людей купує газ у НАК "Нафтогаз України", споживачі-субсідіанти розраховуються сумлінно

У Кіровоградській області, де більшість людей купує газ у НАК "Нафтогаз України", споживачі-субсідіанти розраховуються сумлінно. Про це повідомив глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв в Facebook.

За його даними, за лютий субсідіанти спожили газ загальною вартістю 132,1 млн грн, а оплатили за нього 134,9 млн грн (включно з переплатами) - понад 100% вартості.

"Таіе факти. Є всі підстави вважати монетизацію субсидій успішною, а громадян, які отримують підтримку держави - відповідальними", - написав він.

На його думку, це підтверджує тезу про те, що довіряти гроші потрібно живим людям, а не посередникам.

Рівень розрахунків серед одержувачів субсидій за надані комунальні послуги в Києві становить 75%. У КМДА нагадують, що громадяни, які отримують субсидії, повинні контролювати свої платежі і не допускати прострочених платежів. Адже це може стати причиною припинення надання субсидії в майбутні періоди.

За даними Державної служби статистики, субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у лютому 2019 року одержували 3735,1 тис. Домогосподарств.

Тим часом, в Києві так само підвели перші підсумки монетизації субсидій. Вчасно за послуги ЖКГ живими грошима сплатили 75% столичних субсідіатнов. Про це повідомили в прес-службі КМДА.

«Маємо на сьогодні в Києві результат - 75% субсідіантов оплатили вчасно отриманими грошима за житлово-комунальні послуги», - сказав заступник голови КМДА Петро Пантелєєв на брифінгу. Пантелєєв також сказав, що такий рівень оплати він вважає досить високим і не вважає його провалом. «Потрібно продовжувати проводити якісну інформаційну політику. Ми впевнені, що ці 25% - це можливо ті люди, які не зовсім зрозуміли, що треба робити », - сказав він. У КМДА розраховують, що в квітні рівень оплати послуг ЖКГ живими грошима буде вище.

 

 

 
Коментарі (0)