ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГ«Нафтогаз» готовий допомогти «Газпрому»

«Нафтогаз» готовий допомогти «Газпрому»

«Нафтогаз» максимально збільшив відбір природного газу із власних ПСГ, при цьому скоротивши обсяги відбору природного газу, який постачається ВАТ «Газпром» у газотранспортну систему України

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» готова допомогти ВАТ «Газпром» у забезпеченні споживачів Європи природним газом.

Про це «У.К.» повідомили в управлінні по зв’язках з громадськістю Компанії.

Як зазначено в повідомленні, значні морози на території Російської Федерації спричинили зменшення обсягів постачання природного газу на кордоні з Україною. Водночас, Компанія запевняє, що не здійснює додаткових відборів газу із заявлених ВАТ «Газпром» транзитних обсягів, а зростання споживання в Україні компенсує за рахунок відбору газу із українських підземних газосховищ (ПСГ).

У зв’язку із зазначеними обставинами, «Нафтогаз» максимально збільшив відбір природного газу із власних ПСГ, при цьому скоротивши обсяги відбору природного газу, який постачається ВАТ «Газпром» у газотранспортну систему України. Це дозволить забезпечити максимальний рівень експорту енергоресурсу до країн Європи.

Компанія запевняє, що такий режим роботи сприятиме збільшенню обсягів постачання російського газу через територію України для європейських споживачів, а також дозволить забезпечити потреби українців у цьому енергоносії.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)