ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» хоче підняття цін на газ українського видобування

«Нафтогаз» хоче підняття цін на газ українського видобування

«Нафтогаз» подав ідею нової ціни на природний газ, який видобувається в Україні. Відповідний лист компанія вже направила до «Укргазвидобування».

НАК «Нафтогаз України» пропонує підняти ціну на природний газ, який видобувається в Україні. Лист з ідеєю нової закупівельної ціни НАК уже відправив  в «Укргазвидобування». Про це повідомив глава державної видобувної компанії Сергій Костюк, передає «104».

«У нас є лист« Нафтогазу » з ідеєю ціни, яка буде збільшена з другого кварталу. Але остаточної цифри у нас сьогодні немає. Орієнтовний підняття ціни - в три рази. Це закупівельна ціна, за якою «Укргазвидобування» продає газ «Нафтогазу», - сказав глава державної видобувної компанії Сергій Костюк.

Так, за словами пана Костюка, «Укргазвидобування» покладає надії на рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг на користь підняття «газового» тарифу з квітня в три рази. Це означає підвищення ціни з 349,2 грн до 1 047,6 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні тарифи на газ і теплокомуненерго можуть зрости вже з квітня. При цьому введення необхідного МВФ цільового субсидування малозабезпечених поки відкладається.

 
Коментарі (0)