ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» хоче заповнити більше половини газових сховищ

«Нафтогаз» хоче заповнити більше половини газових сховищ

«Нафтогаз» має намір накопичити в українських ПСГ близько 19 млрд кубометрів палива до початку наступного опалювального сезону. Загальна ж активна місткість сховищ становить 31 млрд куб м.

НАК «Нафтогаз України» планує до початку наступного опалювального сезону закачати у підземні сховища близько 19 млрд кубометрів природного газу. Про це «Україні Комунальній» повідомив голова НАК «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

«Для безпеки країни потрібно, щоб на початок опалювального сезону в українських ПСГ було 19 млрд куб м. Баланс поки що не утверджений. Ідуть дискусії. Такий обсяг газу в ПСГ дуже зручний для «Нафтогазу», - сказав очільник НАКу.

Зауважимо, що на початок цього опалювального сезону в українських ПСГ було 16,8 млрд кубометрів палива, а станом на 9 березня 2015 року у сховищах залишилось 7,9 млрд куб м «блакитного» палива, що на 400 млн кубометрів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна сподівається домовитися з Російською Федерацією про постачання газу в літній період. Крім цього, уряд планує максимально заповнити сховища «блакитним» паливом влітку.

 
Коментарі (0)