ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУряд назвав дату «газових» переговорів з Росією

Уряд назвав дату «газових» переговорів з Росією

Україна сподівається домовитися з Російською Федерацією про постачання газу в літній період. Крім цього, уряд планує максимально заповнити сховища «блакитним» паливом влітку.

Тристоронні переговори між Україною, Росією та ЄС відбудуться 20 березня. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час відкриття засідання уряду.

Глава уряду також наголосив, що ціна на «блакитне» паливо, яку платила Україна була значно нижчою. Тому, Прем’єр висловив сподівання, що на тристоронніх переговорах буде досягнуто домовленості про постачання природного газу в літній період.

«У нас 20 числа плануються тристоронні переговори щодо постачання природного газу в Україну. Нагадаю ще раз всім, що ми не погодилися у червні місяці на російські вимоги і саме тому ми не платимо 485 доларів за газ, навіть не 385 доларів за газ, а ціна в першому кварталі була вже 325. І я сподіваюся, що 20 числа будуть проведені переговори з нашими європейськими партнерами за участю Росії для того, щоб досягти домовленостей про постачання природного газу в літній період», - сказав Прем’єр.

Пан Яценюк також підкреслив, що для України першочерговим стоїть питання максимального наповнення підземних сховищ газу в літній період паливом.

«Влітку ми повинні максимально закачати газ в наші сховища - це перше. І друге - перехід до придбання природного газу з країн-членів Європейського союзу - це пріоритет», - зазначив Арсеній Яценюк.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Москва може послабити умови постачання газу в Україну та надати знижку. Однак, такі поступки РФ зробить лише у випадку оплати Києвом поставок газу на окуповані території Луганської та Донецької областей.

 
Коментарі (0)