ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНафтогаз накопичив близько 8,6 мільярдів кубів газу

Нафтогаз накопичив близько 8,6 мільярдів кубів газу

НАК "Нафтогаз України" звітує про запаси газу у підземних газових сховищах у обсязі 8.6 млрд кубометрів.

У "Нафтогазі" запевняють, що вони повністю підготовлені до холодів.

НАК "Нафтогаз України" звітує про запаси газу у підземних газових сховищах у обсязі 8.6 млрд кубометрів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Twitter  прес-служби НАК "Нафтогаз України". 

"Кажуть, на вихідних у південних регіонах Франції випало до 35 см снігу. Якщо нас накриє таке щастячко, у ПСГ достатньо газу, 8.6 млрд кубометрів. Але сподіваємося, що після сніжного березня травень не здасть своїх позицій зимі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Україна за чотири місяці 2018 року імпортувала 2.2 млрд кубометрів газу, що на 54,2% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Натомість відбір газу зі сховищ зріс на 78% та становив 7.3 млрд кубів.

Як повідомлялося, Україна завершила опалювальний сезон 2017-2018 років із запасами газу в обсязі 7.435 млрд кубометрів. Після закінчення опалювального сезону відразу почалося закачування блакитного палива до сховищ. Україна уже 900 днів не отримує газ з Російської Федерації, усі наявні ресурси надходять з країн ЄС та видобуваються в Україні.

Додамо, що напередодні настання березневих холодів Україна замовила обсяги газу у російського Газпрому, однак той повернув передоплату та відмовився постачати газ. Дефіцит, що утворився у газотранспортній системі, довелося покрити за рахунок поставок більш дорогого газу з Європейського Союзу.

Нагадаємо, Україна розпочала 2018 рік з найбільшими за 5 останніх років запасами газу в ПСГ – 14.7 млрд кубометрів.

 

 
Коментарі (0)