ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» направив «Газпрому» передоплату за паливо

«Нафтогаз» направив «Газпрому» передоплату за паливо

НАК «Нафтогаз України» перерахував російському «Газпрому» мільйони доларів у якості передоплати за 1 млрд кубометрів газу.

Компанія «Нафтогаз України» перерахувала російському «Газпрому» 378 млн дол. як передоплату для поставки 1 млрд куб. м газу. Про це в п'ятницю ввечері повідомила прес-служба «Нафтогазу».

Раніше Україна заявляла, що може обмежитися закупівлями до 1,5 млрд куб. м російського газу в 2014 році і до 1 млрд куб. м у першому кварталі 2015 року, проте конкретні обсяги будуть визначатися в залежності від погодних умов та обсягів закупівлі газу за реверсом.
 
Відповідно до брюссельських угод, до кінця поточного року ціна російського газу для України становить 378 дол. за 1 тис. куб. м, а в першому кварталі наступного року - 368 дол. за 1 тис. куб. м «Нафтогаз України» буде купувати його за передоплатою.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Росії прийняли остаточне рішення про відмову від «Південного потоку». Країна вже займається будівництвом трубопроводу за іншим маршрутом – до Туреччини.
 
Коментарі (0)