ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія остаточно вирішила долю «Південного потоку»

Росія остаточно вирішила долю «Південного потоку»

У Росії прийняли остаточне рішення про відмову від «Південного потоку». Країна вже займається будівництвом трубопроводу за іншим маршрутом – до Туреччини.

Рішення про припинення будівництва «Південного потоку» прийнято остаточно. Про це заявив міністр енергетики РФ Олексій Новак після Послання президента Федеральним Зборам РФ, пише Прайм.

«Рішення прийнято було, на мій погляд, остаточно і сьогодні ми вже займаємося опрацюванням будівництва трубопроводу по іншому маршруту», - зазначив пан Новак.
 
Олексій Новак підкреслив, що це буде трубопровід до Туреччини відповідно до домовленостей між двома президентами.
 
Нагадаємо, 1 грудня президент Росії Володимир Путін на спільній прес-конференції із главою Туреччини Реджепом Ердоганом в Анкарі повідомив, що «у нинішніх умовах Росія не буде реалізовувати проект «Південний потік», а почне замість цього будівництво морського газопроводу до Туреччини. Голова «Газпрому» Олексій Міллер підтвердив, що проект «Південний потік» більше не актуальний.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», до закриття проекту будівництва газопроводу «Південний потік» призвела не відмова Болгарії, а європейські санкції та брак коштів на російських рахунках. Такої думки дотримуються американські та європейські експерти.
 
Коментарі (0)