«Нафтогаз» нарощує збитки

Фінансовим результатом господарської діяльності «Нафтогазу» за останні 9 місяців став збиток. За цей період компанія збільшила чистий збиток більш ніж в 2 рази.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» в січні-вересні 2013 року збільшила чистий збиток в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року більш ніж в 2 рази - до 10,571 млрд грн з 4,462 млрд грн. Про це пише УНІАН з посиланням на фінансовий звіт компанії.

Згідно з документом, чистий дохід «Нафтогазу» від реалізації продукції за 9 місяців 2013 року скоротився порівняно з аналогічним періодом 2012 року до 49,321 млрд грн з 75,817 млрд грн.

Валовий збиток компанії за січень-вересень 2013 року склав 3,231 млрд грн, в той час як аналогічний період минулого року «Нафтогаз» закінчив з валовим прибутком у 4,279 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна»
раніше, за підсумками року «Нафтогаз» може залишитися винен державного бюджету 9 млрд грн - це більше, ніж у найгірші роки роботи компанії.

За даними міністерства, до цих пір монополія жодного разу не накопичувала податковий борг більш ніж на 3 млрд грн. Але в цьому році заборгованість підприємств теплокомуненерго перед компанією досягла рекордної суми, впали обсяги транзиту газу, очікується зниження його видобутку. Всього, згідно із затвердженим фінплану компанії, надходження НАК в цьому році зменшаться на 52 млрд грн.

 
Коментарі (0)