ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» назвав претензії Росії неправомірними та недійсними

«Нафтогаз» назвав претензії Росії неправомірними та недійсними

«Нафтогаз» вважає неринковими та недійсними вимоги «Газпрому» щодо оплати за невибраний газ. Правомірність застосування принципу «бери або плати» у контракті між НАК і російським монополістом визначить суд.

НАК «Нафтогаз України» вважає положення «бери або плати» у вигляді, викладеному в контракті з ПАТ «Газпром», неринковим, неправомірним і недійсним. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі компанії.

Зазначається, «Нафтогаз» заперечує застосування цього положення в арбітражному провадженні за участю НАК та «Газпрому», розгляд цього провадження здійснюється трибуналом при Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольму.

«Правомірність претензій «Газпрому», які основані на положенні «бери або плати» визначить трибунал», - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що сьогодні загальна сума грошових вимог, заявлених «Газпромом» в позові з посиланням на положення «бери або плати», складає 26,7 млрд дол. та стосується періоду з 2012 по 2014 роки.

Окрім того, Газпром запропонував Нафтогазу оплатити 2,5 млрд дол. за третій квартал 2015 року з посиланням на це положення.

Нагадаємо, «Газпром» виставив Україні рахунок на 2,5 мрдл дол. за невибраний газ. У російській компанії стверджують, що дана умова прописана у контракті і вимагають оплатити рахунок протягом десяти днів.

 
Коментарі (0)