ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Нафтогаз» не підтримує проект монетизації субсидій, який пропонує Мінсоцполітики

«Нафтогаз» не підтримує проект монетизації субсидій, який пропонує Мінсоцполітики

НАК «Нафтогаз України» не підтримує проект монетизації субсидій, який пропонує Міністерство соціальної політики
НАК «Нафтогаз України» не підтримує проект монетизації субсидій, який пропонує Міністерство соціальної політики, про це написав голова правління компанії Андрій Коболєв на своїй сторінці у Фейсбук.
 
Андрій Коболєв заявив, що НАК «Нафтогаз України» підтримує монетизацію та вважає її обов’язковим кроком, який дозволить зробити переваги реформи ринку газу відчутними для всіх людей, а саму реформу – незворотною. Проте оприлюднений Мінсоцполітики проект монетизації не досягає цієї мети.
 
"Про монетизацію в класичному розумінні, коли споживач отримує кошти на свій банківський рахунок, там не йдеться. Мінсоцполітики пропонує всі кошти перераховувати на єдиний рахунок в дежавному банку, а звідти – одразу надавачам послуг ("газзбутам", тепловикам), які ними погасять платіжки людей. Живі гроші люди зможуть побачити лише по завершенню опалювального сезону – на їх банківські рахунки перекинуть невикористані залишки", - написав Андрій Коболєв.
 
На його думку, така пропозиція міністерства підриває довіру до реформ, оскільки фактичним отримувачем коштів будуть не споживачі, а надавачі послуг. Коболєв вважає, що споживачі повинні самостійно сплачувати рахунки, приймати рішення щодо економії ресурсів чи енергоефективних заходів.
 

Нагадаємо, Мінсоцполітики пропонує провести монетизацію субсидій у три етапи, щоб до початку наступного опалювального сезону охопити всіх субсидіантів. 

 
Коментарі (0)