ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» обмежать у функціях

«Нафтогаз» обмежать у функціях

Уряд «дав добро» на реформування НАК «Нафтогаз України». Невдовзі на базі НАКу створять дві компанії, котрі відповідатимуть за транзит та зберігання газу.

Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо реформування НАК «Нафтогаз України» зі створенням на її базі двох компаній, які відповідатимуть за транзит і зберігання газу. Про це після засідання Кабміну заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

«Так, рішення прийнято. Будуть створені дві акціонерні компанії 100% державні, 100% у власності держави. Ці компанії будуть працювати як незалежний апарат», - підкреслив пан Продан.

Також він уточнив, що ці компанії будуть функціювати за європейськими правилами.

«Повинні бути прийняті певні законопроекти, які будуть виконувати вимоги третього енергетичного пакету для посилення незалежності апарату газотранспортної системи... Цю постанову», - зазначив Юрій Продан.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні уряду Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував Кабміну в рамках реформи енергетичного сектору створити дві компанії на базі НАК «Нафтогаз України». При цьому чиновник зазначив, що «Нафтогаз» в майбутньому буде займатися лише реалізацією газу в Україні.

Довідка: НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають понад 97% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.

 
Коментарі (0)