ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання"Нафтогаз" оштрафований на 1,156 млн грн за недопуск НКРЕКП для перевірки компанії

"Нафтогаз" оштрафований на 1,156 млн грн за недопуск НКРЕКП для перевірки компанії

Регулятор наклав на "Нафтогаз" 850 тис. грн максимального штрафу за не допуск перевіряючих на об'єкт у ході планової перевірки діяльності НАК "Нафтогаз Україна"
Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на засіданні у п'ятницю оштрафувала НАК "Нафтогаз України" за недопущення представників регулятора до перевірок компанії у листопаді цього року.
 
Зокрема, регулятор наклав на "Нафтогаз" 850 тис. грн максимального штрафу за не допуск перевіряючих на об'єкт у ході планової перевірки діяльності НАК з постачання газу за останні чотири роки та ще три штрафи по 102 тис. грн кожен за не допуск протягом трьох непланових перевірок, що здійснювалися внаслідок відповідних звернень до НКРЕКУ з боку учасників ринку та споживачів.
 
"Я не знаю, чи був повідомлений керівник компанії – Юрій Юрійович Вітренко, – щодо цих не допусків, проте я обов'язково особисто повідомлю його про ці перевірки", – заявив у ході засідання голова НКРЕКУ Валерій Тарасюк.
 

Нагадаємо, "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни (100% "Укргазвидобування" та 50%+1 акція ПАТ "Укрнафта"). Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах (100% "Укртрансгаз") та транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни (100% "Укртранснафта"), активно розвиває напрямок постачання газу побутовим споживачам. 

 
Коментарі (0)