ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» передали в управління Мінекономрозвитку

«Нафтогаз» передали в управління Мінекономрозвитку

Кабмін передав 100% акцій «Нафтогазу» в управління Мінекономрозвитку. Прийнятий новий статут НАК, а також положення про Наглядову раду компанії почнуть діяти з 1 квітня 2017 року.

Кабмін в рамках проведення реформи управління НАК «Нафтогаз України» прийняв новий статут компанії і передав 100% акцій компанії в управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Про це йдеться в постанові Уряду №1002.

«Постановити, що управління 100% акцій держави публічного акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» (далі - Компанія) здійснює Міністерство економічного розвитку і торгівлі», - зазначається у постанові.

Згідно з документом, ухвалений статут компанії, а також положення про Наглядову раду почнуть діяти з 1 квітня 2017 року.

«Не допускається втручання та перешкоджання господарській діяльності з боку органів державної влади, політичних партій та громадських організацій, їх посадових осіб. Управління корпоративними правами (акціями, частками) юридичних осіб, акціонером (засновником, учасником) яких є «Нафтогаз», компанія здійснює самостійно через свої уповноважені органи відповідно до статуту»,  - йдеться у постанові.

Примітно, склад Наглядової ради компанії формують п'ять осіб, їх затверджує Міністерство економічного розвитку і торгівлі як акціонер компанії. Три члена Наглядової ради компанії повинні відповідати критеріям незалежності, визначеним законодавством та положенням про Наглядову раду компанії.

Згідно з постановою, Міненерго має здійснити передачу акцій «Нафтогазу» в Мінекономрозвитку в 10-денний строк. А сам НАК «Нафтогаз України» має зареєструвати новий статут і прийняти до 1 квітня 2017 року пов'язані з ним документи.

Нагадаємо, «Нафтогаз» може отримати знижку на «блакитне» паливо від «Газпрому». Росії зараз важливо зберегти свій ринок газу, адже в Європі вона починає його втрачати.

 
Коментарі (0)