ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» переплатив «Газпрому» за газ

«Нафтогаз» переплатив «Газпрому» за газ

В «Нафтогазі» впевнені, що Україна не має жодних боргів за газ перед Росією. Навпаки, Київ здійснив певну переплату, яка мала місце через те, що ціна «Газпрому» не відповідала ринковій.

 «Нафтогаз» вважає, що вже не має боргів перед «Газпромом». Навіть більше, українська сторона притримується думки, що Київ переплатив Москві за «блакитне» паливо. Про це заявив голова правління «Нафтогаз» Андрій Коболєв, передає УНН.

«Українська сторона сплатила борг перед «Газпромом» за ціною, яку ми не оскаржуємо. Ця сума становить 786 мільйонів доларів США. Щодо цього платежу можна сказати, що ми оплатили раніше неоплачений інвойс. Якщо проаналізувати минулі придбання газу «Нафтогазу», то в нас є підтвердження міжнародних експертів, що «Нафтогаз» здійснив певну переплату. Вона мала місце через те, що ціна «Газпрому» не відповідала ринковій», – сказав пан Коболєв.
 
Нагадаємо, у «Газпромі» зазначають, що українська сторона має погасити 1,9 млрд дол. заборгованості за поставлений на Україну газ до 16 червня. У випадку несплати цієї суми у «Газпромі» обіцяють припинити поставки газу, перевівши Україну на механізм передоплати.
 
Коментарі (0)