ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» планує в 3 рази збільшити свої зарплати та знову підняти ціни на газ

«Нафтогаз» планує в 3 рази збільшити свої зарплати та знову підняти ціни на газ

В "Нафтогазі" запропонували підняти ціну газу для населення на 17%. А натомість, на виручені з усіх українців гроші хочуть підняти зарплати співробітникам

У мережі з'явилися деталі цікавого документа - проекту фінансового плану газового монополіста "Нафтогазу" на 2018 рік. Цей документ ще має затвердити уряд, але поки що можна сказати одне - апетити керівництва компанії ростуть "як на дріжджах".

У документі, деталі якого цитує агентство Українськи Новини, багато цікавого. Наприклад, в "Нафтогазі" запропонували підняти ціну газу для населення на 17%. А натомість, на виручені з усіх українців гроші хочуть підняти зарплати співробітникам в середньому майже в 2,5 рази. Ось сухі цифри. У проекті фінплану пропонується на зарплати персоналу виділити 1 млрд 366,1 млн.грн - це на 803.9 млн грн або на 143% більше ніж у 2017 році. У 2017 року видатки на оплату 651 співробітника компанії становили 662.3 млн грн з урахуванням бонусів в розмірі 100 млн грн. Крім того, в НАК збираються створити резервний фонд для виплати бонусів в 720 млн грн. Тобто в порівнянні з 2017 роком витрати на оплату праці зростуть у 3.7 рази.

Цікаво, що реформатори газової сфери не бідують і зараз. Так заробітна плата глави компанії Андрія Коболєва в 2016 році склала 19.323 млн гривень. В місяць він отримував в середньому 1.61 млн. Грн або більше 1000 мінімальних зарплат того часу. Не набагато менше отримували і інші члени правління "Нафтогазу" - Сергій Коновець - 11.1 млн гривень (близько 900 тисяч в місяць), Сергій Перелому - 10,5 млн гривень (875 тисяч гривень на місяць) і Юрій Колбушкін - 10.2 млн гривень (850 тисяч щомісяця). Зарплати керівників "Нафтогазу" в цьому році поки не оголошувалися. Але мабуть цієї суми їм здалося мало, раз вони хочуть в 3.7 рази підняти собі зарплату і бонуси.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
02 Грудня 2017 p. 21:14
Хто виграє і хто програє, якщо зарплати і пенсії підвищують у 2 рази, а ціни і тарифи зростають у 5 разів? Виграє, однозначно, друкар грошових знаків, тобто влада, а громадяни, відповідно, програють. -------------------------------- Навіть одночасне підвищення зарплат і цін в одну й ту саму кількість разів знецінює ваші гроші, які вже є у вашому гаманці, у ту саму кількість разів. Практично це означає , що ви зможете купити у ту саму кількість разів менше товарів і послуг, ніж до знецінення.