ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетика«Нафтогаз» планує встановити1 ГВт потужностей з ВДЕ до 2030

«Нафтогаз» планує встановити1 ГВт потужностей з ВДЕ до 2030

НАК "Нафтогаз України" має намір мати у своєму активі 1 ГВт "зелених" потужностей до 2030 року для покриття власних потреб в електроенергії та її реалізації на ринку

 

НАК "Нафтогаз України" має намір мати у своєму активі 1 ГВт "зелених" потужностей до 2030 року для покриття власних потреб в електроенергії та її реалізації на ринку.

Про це повідомив голова правління компанії Юрій Вітренко в кулуарах Українського газового форуму, передає Інтерфакс-Україна.

"1 ГВт – це і вітер, і сонце, нам також цікавий біогаз, біометан та біопаливо, які також є "зеленою" енергією за певних умов. У нас є власні потреби, є підприємства групи "Нафтогаз", які споживають електроенергію. Плюс ми можемо і збираємося торгувати електроенергією на ринкових умовах та зацікавлені постачати "зелену" енергію українським підприємствам у рамках стратегії з декарбонізації", – сказав Вітренко порталу Green Deal.

За словами радника голови правління НАК з питань розвитку низьковуглецевого бізнесу та Європейського "зеленого" курсу Олексія Рябчина, компанія має намір залучити близько $1 млрд інвестицій у будівництво нових потужностей до 2030 року і працює над залученням партнерів для нарощування свого "зеленого" портфоліо, яке зараз складається із 34 МВт сонячної генерації.

Він також підкреслив, що виробництво "зеленої" електроенергії для власних потреб компанії вже зараз є прибутковим і не потребує додаткового стимулювання "зеленим" тарифом.

Крім того, Рябчин зазначив, що "Нафтогаз" має амбіції стати національним лідером з виробництва "зеленого" водню з метою його експорту до країн ЄС, для чого також необхідно побудувати нові потужності в секторі відновлюваної енергетики.

 

 

 
Коментарі (0)