ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» подав на розлучення з «Газпромом»

«Нафтогаз» подав на розлучення з «Газпромом»

Газові відносини «Нафтогазу» та «Газпрому» холонуть с кожним днем. Сьогодні Україна припинила закачування російського газу. Це обумовлено цінами на паливо, які встановила російська компанія.

Україна припинила закачування російського газу. Українську сторону не задовольняє той рівень ціни на газ, який був встановлений «Газпромом». Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан перед засіданням уряду.

Наразі  Україна, яка намагається домовиться з «Газпромом» про повернення ціни на газ на рівні 268,5 дол. за тисячу кубометрів, припинила закачування російського газу в свої підземні сховища.
 
«Ми газ на сьогоднішній день не закачуємо. Українську сторону не задовольняє той рівень ціни на газ, який був встановлений «Газпромом» з 1 квітня, і Україна буде вести переговори з російською стороною про повернення старої ціни, яка була в першому кварталі 2014 року. За березневі поставки газу українська сторона не розрахувалася, борг складає понад 550 млн дол», - сказав пан Продан.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», з квітня уряд РФ скасував пільгове мито на газ для України. Це передбачає підвищення ціни на паливо на 100 доларів. Відповідно, ціна на «блакитне паливо» складатиме до 485 дол. за тис. кубів. Прем’єр України Арсеній Яценюк назвав такі діє «газовою агресією». Українська сторона не визнає та не приймає нові ціни на паливо.
 
Коментарі (0)