ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024«Нафтогаз» попросив «Київенерго» відключити опалення в своєму офісі

«Нафтогаз» попросив «Київенерго» відключити опалення в своєму офісі

НАК «Нафтогаз України» звернулася до «Київенерго» з проханням відключити опалення в офісі компанії і закликає українців приєднатися до їхньої ініціативи

 

НАК «Нафтогаз України» звернулася до «Київенерго» з проханням відключити опалення в офісі компанії і закликає українців приєднатися до їхньої ініціативи, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми попросили« Київенерго »відключити опалення в нашому офісі. Висловлюємо повну довіру Гідрометцентру і зберігаємо спокій, гроші і газ. При бажанні - приєднуйтесь! (У кого інші плани, не забудьте укласти додаткові угоди для отримання від нас номінацій і продовження опалювального сезону, будь ласка) # прикрути», - написала прес-служба НАК у своїй сторінці в соцмережі« Фейсбук »в понеділок увечері.

Також прес-служба опублікувала фотокопію відповідного звернення «Нафтогазу України» до «Київенерго».

При цьому на питання одного з користувачів соцмережі, яким чином можна приєднатися до даної ініціативи, в НАК відповіли: «У кого централізоване опалення і не можна регулювати - звернутися на« гарячу лінію »місцевої влади з проханням припинити опалювальний сезон. За замовчуванням вони будуть чекати, поки пройде три доби з середньою температурою вище +8 градусів. Потім теплокомуненерго будуть відключати якийсь час ... Комерційні споживачі можуть написати такий же лист, як ми».

Як повідомлялося, «Газпром» 1. березня 2018 року відмовився відновити поставки газу в Україну, повернувши внесений авансовий платіж близько $ 125 млн, і продовжив практику порушення зобов'язань щодо забезпечення мінімально необхідного тиску на вході в ГТС України.

З урахуванням холодів і сполученого з цим зростання споживання і цін на газ в Європі, «Нафтогаз України» закликав населення і підприємства України «вчинити погано» - приєднатися до оголошеної ініціативи «прикрутити» і скоротити споживання газу на пару діб - до контрактації компанією необхідних обсягів газу в Європі і прогнозованого потепління.

До акції приєдналося ряд установ, включаючи деякі іноземні посольства в Україні, а також видні українських громадські та політичні діячі.

3 березня президент України подякував українцям за участь в акції «прикрутити!» Щодо скорочення використання природного газу, що дозволило зменшити його споживання 2 березня на 25 млн куб. м, або на 14%.

«На 25 млн куб. м Україна скоротила споживання. Я дуже вдячний українцям за національну солідарність, яку вони проявили вчора, відгукнувшись на звернення щодо скорочення споживання », - заявив глава держави під час відвідання диспетчерської« Укртрансгазу».

Перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергій Перелому уточнив, що споживання скоротилося майже з 205 млн куб. м на добу до 180 млн куб. м на добу 3 березня.

За його словами, на ранок суботи Україна змогла різко збільшити поставки газу з ЄС - Польщі, Словаччини та Угорщини - з 4 до 29 млн куб. м і за станом на 10:20 повністю покрила виник дефіцит.

 

 
Коментарі (0)