ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Нафтогаз» порахував борги

«Нафтогаз» порахував борги

У «Нафтогазі» оприлюднили інформацію щодо боргів за спожитий газ підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів. Загальна сума заборгованості невдовзі може сягнути 23 млрд грн.

Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» складає 22,4 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі компанії.

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії становить 92% цієї суми, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — 7%, борг прямих промислових споживачів — близько 1%» - наголошують у повідомленні.

При цьому уточнюється, що сумарна прострочена заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, спожитий для виробництва теплової енергії складає 20,7 млрд грн, з них за 2014 рік — 5,5 млрд грн.

Найбільша сумарна прострочена заборгованість за спожитий газ в цій категорії накопичена у підприємств ТКЕ і ТЕЦ м. Києва (3,8 млрд грн), Донецької (3,3 млрд грн), Дніпропетровської (2,8 млрд грн), Харківської (1,9 млрд грн), Одеської (0,9 млрд грн), Луганської (0,9 млрд грн) областей.

Середній рівень розрахунків по підприємствам ТКЕ в Україні за 2014 рік складає 33%. Найнижчі показники за рівнем розрахунків у підприємств м. Севастополь (9%), АР Крим (11%), Луганської (13%), Дніпропетровської (14%), Одеської (23%) областей та м. Києва (24%). Найвищий рівень розрахунків по цій категорії у підприємств ТКЕ і ТЕЦ Закарпатської (100%), Львівської (68%), Херсонської (62%) та Хмельницької (60%) областей.

Також зауважується, що з 24 підприємств ТЕЦ, яким НАК «Нафтогаз України» поставив природний газ для виробництва електроенергії, мають заборгованість 12 споживачів з Харківської, Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Херсонської, Полтавської, Миколаївської, Одеської, Івано-Франківської областей, АР Крим та м. Севастополь.

Найбільша сумарна прострочена заборгованість — у ПАТ Харківська ТЕЦ-5 (486 млн грн), ТОВ Кримтеплоелектроцентраль (364 млн грн) та ТОВ ДП Зуївська експериментальна ТЕЦ (172 млн грн).

Окрім того, додається, що з близько 250 промислових підприємств, які мають прямі контракти на поставку газу з НАК «Нафтогаз України», наявну прострочену заборгованість мають 11 споживачів.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, станом на 1 квітня сума боргу за придбаний НАКом російський газ склала 2,2 млрд дол., з яких 1,7 млрд було накопичено на початок квітня цього року.

 
Коментарі (0)