ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» поскаржився Єврокомісії на російський газопровід

«Нафтогаз» поскаржився Єврокомісії на російський газопровід

«Нафтогаз» направив скаргу Єврокомісії, в якій звинувачує російський проект обхідного газопроводу в Європу у порушенні нормативної бази Енергетичного співтовариства. Загалом у документі 2 види претензій проти реалізації проекту.
НАК «Нафтогаз України» подав скаргу до Європейської Комісії, в якій звинувачує російський проект «Північний потік-2» у порушенні нормативної бази Енергетичного співтовариства та монополізації газового ринку. Про це повідомили у прес-службі «Нафтогазу».
 
У своєму зверненні «Нафтогаз» стверджує, що у теперішньому вигляді проект «Північний потік-2» не відповідає вимогам щодо відділення функцій транспортування від функцій постачання газу (unbundling), які застосовуються в Енергетичному Співтоваристві та ЄС. 
 
«Більше того, проект не має отримати виняткове право недотримання цих вимог, оскільки він не сприятиме конкуренції, погіршить безпеку постачань та буде шкідливим для ефективного функціонування газового ринку Енергетичного Співтовариства», - зазначається в повідомленні.
 
Скарга проти будівництва проекту «Північний потік-2» включає два види претензій: щодо потенційного недотримання проектом нормативної бази Енергетичного співтовариства, а також щодо його несумісності з ключовими нормами функціонування газового ринку Енергетичного співтовариства з огляду на істотні загрози для конкуренції, які він спричиняє.
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, для потреб України протягом 2015 року з території Європи надійшло 10,3 млрд куб. м природного газу, що у два рази більше ніж в 2014 році.
 
Коментарі (0)