ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна вдвічі збільшила імпорт газу з Європи

Україна вдвічі збільшила імпорт газу з Європи

Україна за 2015 рік збільшила імпорт «блакитного» палива з ЄС у два рази. При цьому, російського газу було імпортовано лише 6,1 млрд куб. м.

Для потреб України протягом 2015 року з території Європи надійшло 10,3 млрд куб. м природного газу, що у два рази більше ніж в 2014 році. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ПАТ «Укртрансгаз».

Як йдеться у повідомленні, найбільше природного газу було імпортовано по словацькому коридору — 9,7 млрд куб. м, а з Угорщини та Польщі — 0,5 та 0,1 млрд куб. м відповідно.

Примітно, з території РФ минулого року для потреб вітчизняних споживачів було імпортовано 6,1 млрд куб. м. Для порівняння, у 2014 році Україною було імпортовано 14,5 млрд куб. м російського газу.

Зазначається, станом на сьогоднішній ранок для потреб України природний газ надходить лише з території Європи в добовому режмі 20,5 млн куб.м.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна за минулий рік збільшила транзит природного газу в Європу та Молдову майже на 5 млрд кубометрів палива, в порівнянні з 2014-м. Так, лише за підсумками грудня 2015-го об’єми транспортованого «блакитного» палива теж зросли на 57%.

 
Коментарі (0)