ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» повертатиме кримські активи через суд

«Нафтогаз» повертатиме кримські активи через суд

«Нафтогаз» побореться за втрачені активи в Криму. Компанія має намір позиватися до суду з цього питання. До кого саме, поки точно не відомо.

НАК «Нафтогаз України» буде намагатися через суд повернути всі активи, які втратив унаслідок анексії Криму. Про це заявив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв,  - повідомляє «Укрінформ».

«Залишки газу в українських ПСГ на момент початку подій, які призвели до того, що зараз це (Крим - ред.) є тимчасово окупованою територією, становили приблизно 1,8 мільярда кубічних метрів. Цей газ належить НАК «Нафтогаз України». Хто зараз контролює це ПСГ? Люди, які вважають себе місцевою владою Криму. «Газпром» поки що до цього газу відношення не має. Направляти їм (самопроголошеній владі - ред.) якісь листи – визнавати їхню легітимність. Тому ми бачимо єдиний шлях – судовий позов до того, кого Мін’юст в першу чергу визначить як відповідача, в той суд, який буде визначений, як оптимальний суд для цього позову», - зазначив пан Коболєв.

За його словами, наразі відбувається оцінка всіх активів, які були втрачені у Криму. Позов буде подано після її завершення.

При цьому пан Коболєв висловив сумнів, що відповідачем виступить російський «Газпром».

«Був би там (у цій справі) «Газпром» - «Нафтогаз» у наступний же день подав би позов. Але повірте мені: які б вони не були – вони не настільки дурні, щоб це робити. Я не очікую побачити там (у суді - ред.) «Газпром», - підсумував глава «Нафтогазу».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, НАК «Нафтогаз України» уже подала один позов до Арбітражного інституту при Торговій палаті Стокгольма. Компанія вимагає встановлення справедливої і ринкової ціни на газ, який «Газпром» постачає в Україну.

У позові також міститься вимога стягнути з ВАТ «Газпром» переплату за газ, який російський монополіст постачав НАК «Нафтогаз України» з 2010 року. За оцінками компанії така переплата становить 6 млрд дол.

 
Коментарі (0)