ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз»: Припинення транзиту створить умови для нової російської агресії

«Нафтогаз»: Припинення транзиту створить умови для нової російської агресії

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що на наглядову раду компанії здійснюється «шалений» політичний тиск

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що на наглядову раду компанії здійснюється «шалений» політичний тиск. Про це посадовець сказав в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

За його словами, від членів наглядової ради вимагають, щоб вони враховували певні політичні вказівки.

«На жаль, зараз ми бачимо шалений тиск і атаку на багато напрямків реформ... Недавній приклад з Уляною Супрун. У нашому випадку – політичний тиск на наглядову раду щодо того, що вони повинні політично радитися при прийнятті рішень, враховувати політичні інтереси», – зазначив Коболєв.

Він припустив, що якщо Росія повністю відмовиться від транзиту газу через територію України та запустить газопроводи в обхід України «Північний потік-2» і «Турецький потік», це дозволить їй продовжувати військову агресію.

«Це не має нічого спільного з газовим бізнесом, це мета стратегічна, над нею працюють системно з 2005 року. Прибираючи транзит газу з території України, Росія відкриває собі шлях для повноцінної агресії», – зазначив він.

Коболєв вважає, що якщо Європа не збереже транзит газу через Україну, то потрапить під контроль Росії, яка зможе маніпулювати газовими поставками, як це вже було раніше.

«Під кінець грудня, коли будуть морози і не буде нового договору (про транзит через Україну – ред.), росіяни, швидше за все, сподіваються повторити той же трюк, який був у 2009 році з відключенням поставок газу з українського коридору для європейських споживачів. Це викличе кризу, і цю кризу можна буде використовувати, наприклад, щоб просунути ідею «Північного потоку-2», яка на сьогодні сильно пробуксовує», – сказав Коболєв.

 

 
Коментарі (0)