ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання"Нафтогаз" продаватиме газ для населення лише учасникам балансуючої групи

"Нафтогаз" продаватиме газ для населення лише учасникам балансуючої групи

НАК "Нафтогаз України" може здійснювати продаж газу для населення лише постачальникам, які входять до балансуючої групи.
НАК "Нафтогаз України" може здійснювати продаж газу для населення лише постачальникам, які входять до балансуючої групи. Рішення закріплено ухвалою уряду №1237 від 29 листопада 2021 року, про це повідомила прес-служба компанії.
 
НАК "Нафтогаз України, ТОВ "Газпостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" в період до 30 квітня включно здійснюватимуть продаж природного газу для потреб побутових споживачів за умови участі покупця в балансуючій групі, створеній згідно з розпорядженням Кабінету міністрів №1187 від 29 вересня 2021 року та Кодексу газотранспортної системи", – йдеться в оприлюдненій ухвалі.
 
Відповідно до постанови, ним внесено зміни до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року про карантинні та обмежувальні заходи, пов'язані з боротьбою із СОVID-19, шляхом доповнення її п. 419.
 
Нагадаємо, "Нафтогаз України" з 1 жовтня 2021 року почав постачати газ компаніям для подальшого його продажу населенню на новій договірній базі - групи, що Балансує, відмовившись, зокрема, від договору з компаній "Йе Енергія" Дмитра Фірташа.
 

"Переваги нового підходу - Балансуючої групи: європейський інструмент, ринковий сам по собі; безпека поставок - достатньо газу для населення; неможливість перепродажу; однакові умови - чесна конкуренція, прозора маржа постачальників для антимонопольного регулювання, для громад та політиків", - пояснив суть дії групи голова правління НАК Юрій Вітренко 

 
Коментарі (0)