ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНафтогаз пропонує дати побутовим споживачам можливість самостійно обирати тип лічильника газу

Нафтогаз пропонує дати побутовим споживачам можливість самостійно обирати тип лічильника газу

Нафтогаз пропонує дати побутовим споживачам можливість самостійно та в залежності від своїх реальних потреб обирати тип лічильника газу
Під час наради в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості НАК «Нафтогаз України» висловили свою позицію щодо встановлення індивідуальних лічильників побутовим споживачам. 
 
Нафтогаз пропонує дати побутовим споживачам можливість самостійно та в залежності від своїх реальних потреб обирати тип лічильника газу, за умови, якщо він пройшов оцінку відповідності вимогам технічного регламенту, затвердженого Кабінетом міністрів. 
 
Про це повідомила прес-служба НАК «Нафтогаз України».
 
Зараз газорозподільні компанії (облгази), на які законом покладена відповідальність за забезпечення індивідуальними лічильникам усіх побутових споживачів, пропонують для встановлення обмежений перелік лічильників. Такі прилади часто не відповідають вимогам споживачів щодо її габаритів, призводять до невиправданих витрат та створюють незручності споживачам при їх монтажі.
 
Нафтогаз також запропонував при встановленні лічильників не обмежувати перелік виконавців робіт виключно облгазами. Цей вид діяльності не є природною монополією і має бути відкритим до конкуренції. До цих робіт мають бути залучені усі організації, які мають відповідні дозвільні документи. Цей підхід дозволить швидше досягти мети 100% обліку газу, на якій наголосив уряд.
 
За підсумками наради було вирішено, що Міненерговугілля та Мінекономрозвитку мають оцінити можливості облгазів та інших компаній щодо річного обсягу встановлення лічильників. Зі свого боку Нафтогаз запропонує порядок встановлення лічильників за рахунок компанії і з дотриманням всіх законних інтересів споживачів.
 

Нагадаємо, 30 січня уряд рекомендував Нафтогазу разом з облгазами забезпечити встановлення індивідуальних лічильників газу побутовим споживачам. Нафтогаз отримає можливість реалізувати це доручення, коли Кабінет Міністрів передбачить відповідні кошти у фінансовому плані компанії та затвердить його. 

 
Коментарі (0)