ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНафтогаз пропонує нову модель розв'язання проблеми забезпечення газом тепловиків

Нафтогаз пропонує нову модель розв'язання проблеми забезпечення газом тепловиків

Якщо до завершення опалювального сезону виробник тепла не розрахується за придбаний газ, його борги перед Нафтогазом буде покриті з держбюджету з подальшим зменшенням дотацій відповідним місцевим бюджетам
Новий механізм надійного забезпечення українських тепловиробників газом має базуватись на відповідальності місцевих органів влади за рівень розрахунків підприємств ТКЕ усіх форм власності. 
 
Про це повідомила пресслужба компанії.
 
Механізм полягає у тому, що всім підприємствам ТКЕ, навіть тим, які не можуть забезпечити мінімальний рівень розрахунків, надається право укласти договір з Нафтогазом без виконаних поточних зобов’язань щодо повноти оплати і отримувати газ. 
 
На думку компанії, це дозволить забезпечити громадян теплом, навіть якщо їхній постачальник тепла має фінансові проблеми.
 
При цьому, якщо до завершення опалювального сезону такий виробник тепла не розрахується за придбаний газ, його борги перед Нафтогазом буде покрито з державного бюджету з подальшим зменшенням дотацій відповідним місцевим бюджетам. Якщо через бездіяльність ТКЕ або місцевих органів влади не будуть укладені договори з Нафтогазом за запропонованою моделлю, газопостачання таким ТКЕ має бути припинене операторами системи розподілу.
 

Таким чином, відповідальність за рівень оплати газу тепловиками належатиме місцевій владі, яка матиме всі необхідні інструменти та важелі для здійснення відповідного контролю. 

 
Коментарі (0)