ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз»: Росія знову порушує газові домовленості

«Нафтогаз»: Росія знову порушує газові домовленості

«Нафтогаз» звертає увагу на те, що з 22 лютого 2015 року заявки компанії не виконуються належним чином. «Газпром» закликали суворо дотримуватися заявок.

НАК «Нафтогаз України» закликає ВАТ «Газпром» суворо дотримуватися заявок на поставки передплаченого газу, які «Нафтогаз» виставляє відповідно до контрактної процедури і Брюссельських домовленостей. Про це йдеться у повідомленні НАКу.

««Нафтогаз» очікує отримання заявленого обсягу оплаченого газу, не більше, ні менше, через узгоджені пункти прийому газу. Непередбачуваність поставок з боку «Газпрому» ускладнює нашу роботу з цим постачальником», - повідомляє глава прес-служби «Нафтогазу» Альона Осмоловська.
 
«Нафтогаз» вкотре звертає увагу на те, що з 22 лютого 2015 року заявки компанії не виконуються належним чином.
 
«Відповідно до п. 3.3 Додатку №33 від 30 жовтня 2014 року до контракту від 19 січня 2009 року «Нафтогаз» подає заявку на добовий обсяг поставки передплаченого газу, а «Газпром» зобов'язаний виконати таку заявку в повному обсязі. Згідно цього ж пункту «Нафтогаз» самостійно визначає графік і обсяг внесення передплати», - йдеться у повідомленні.
 
У «Нафтогазі» додали, що транспортування газу для європейських споживачів не залежить від стану поставок газу з боку «Газпрому» для України.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Російська Федерація знову погрожує припинити подачу газу в Україну, якщо Київ не внесе потрібну суму для оплати заявлених поставок. У Москві вважають, що внесеної вчора передоплати вистачить лише на добу.
 
Коментарі (0)