ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосія погрожує припинити газопостачання у вівторок

Росія погрожує припинити газопостачання у вівторок

Російська Федерація знову погрожує припинити подачу газу в Україну, якщо Київ не внесе потрібну суму для оплати заявлених поставок. У Москві вважають, що внесеної сьогодні передоплати вистачить лише на добу.

Російська Федерація заявляє, що припинить постачати газ Україні, якщо остання не оплатить поставки «блакитного» палива. Про це сьогодні заявив Міністр енергетики Росії Олександ Новак, передає «Інтерфакс-Україна».

Відтак, за інформацією російської сторони, передоплати, яку «Нафтогаз» перерахував сьогодні «Газпрому» у сумі 15 млн дол, вистачить максимум на добу. Тож, якщо Київ не перерахує потрібну суму Росії до понеділка – газопостачання в Україну буде припинено.

«Сьогодні в 9.20 ранку «Газпром» отримав платіж від НАК «Нафтогаз України» у розмірі 15 млн дол. При поточному рівні поставок цієї передоплати вистачить ще приблизно на одну добу», - сказав російський Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, сьогодні Москва заявила, що Україна перерахувала російській стороні передоплату за природний газ у сумі 15 млн дол.

 
Коментарі (0)