ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ«Нафтогаз» «розкрив» закупівельні ціни на газ

«Нафтогаз» «розкрив» закупівельні ціни на газ

«Нафтогаз» купуватиме природний газ за новою ціною. Це стало можливим після перегляду тарифів. Однак, хоч це і зменшує дефіцит компанії, однак, повністю не покриває його.

НАК «Нафтогаз України» після останнього перегляду тарифів на природний газ, отримає середньозважену ціну на «блакитне» паливо в розмірі 2 834 грн за 1 тис. куб. м, замість попередніх 7 188 грн. Про це повідомили у прес-службі компанії.

Відтак, у «Нафтогазі» наголошують зміна тарифів скоротить негативну різницю між ціною при закупівлі газу та вартістю палива при його реалізації. Хоч повністю дисбаланс не покриває.

«За повним тарифом 7 188 грн/ткм буде реалізовано лише 27% газу для потреб населення. З ціни цього газу після відрахування податків і витрат на доставку газу до споживача, «Нафтогаз» отримає 5 042 грн/ткм. Ще 41% газу буде реалізовано за пільговою ціною 3 600 грн/ткм (з яких «Нафтогаз» отримає 2 167 грн/ткм) і 32% газу — за ціною для ТКЕ 2 994 грн/ткм (з яких «Нафтогаз» отримає 1 843 грн/ткм)», - йдеться у повідомленні.

У «Нафтогазі» наголошують, що компанія отримує лише 60-70% коштів, які сплачують споживачі.

«Решта іде в державний бюджет у вигляді податків (20% ПДВ та 4% цільової надбавки) та на оплату послуг підприємств, які здійснюють транспортування і доставку газу в оселі споживачів», - зауважується у повідомленні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» почне процес реформування лише після того, як український газ досягне ринкової ціни та буде продаватись споживачам. Саме так, компанія втратить монополію та розпочне боротьбу за споживачів із комерційними газопостачальними структурами.

 
Коментарі (1)
pba
28 Квітня 2015 p. 20:49
номенклатура- властьпаразиты-окупанты-алигархи изяли из оборота-освоения все деньги и проплатили войну.см. Сергей Данилов в Донецке (6 апреля 2014 года)