ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» розламають на інвестиційно привабливі частини

«Нафтогаз» розламають на інвестиційно привабливі частини

Через обмеженість державних коштів НАК «Нафтогаз України» розламають і створять на базі «уламків» інвестиційно привабливі товариства.

НАК «Нафтогаз України» буде розділено на кілька підприємств, на базі яких будуть створені акціонерні товариства. Про це Президент України Віктор Янукович повідомив в інтерв’ю представникам ЗМІ у Давосі, - інформує «Україну Комунальну» прес-служба Глави держави.

«Ми демонополізували («Нафтогаз» - «У.К.») практично на рівні законів, а практична робота зараз продовжується - «Нафтогаз України» буде розділено на кілька підприємств, на базі яких у найближчому майбутньому будуть створені акціонерні товариства», - сказав Президент. За його словами, це дасть поштовх розвитку цих підприємств, сприятиме вкладенню інвестицій, оскільки державні фінанси наразі обмежені.

Глава держави також зазначив, що розвитку цих підприємств сприятиме принцип державно-приватного партнерства, який нині застосовується в Україні.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» — вертикально-інтегрована нафтогазова компанія, що здійснює повний цикл операцій з розвідки та розробки родовищ, експлуатаційного та розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти і газу, постачання природного і скрапленого газу споживачам. Понад 97% нафти і газу в Україні видобувається підприємствами компанії.

 
Коментарі (0)