ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» шукає шляхи уникнення боргів

«Нафтогаз» шукає шляхи уникнення боргів

«Нафтогаз» можуть капіталізувати в наступному році. Таким чином, у компанії хочуть вирішити проблему погашення позики за єврооблігаціями.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» може бути капіталізована у 2014 році на 14,8 млрд грн за рахунок бюджетних коштів. Про це повідомила директор департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Міністерства фінансів Галина Пахачук, пише «Інтерфакс Україна».

«Нафтогаз» повинен (у 2014 році) забезпечити погашення за єврооблігаціями 2009 року - це $1,595 млрд... Ми не хочемо мати проблем з погашенням цієї великої позики нашої великої компанії. На нашу (Мінфіну) пропозицію буде проведена капіталізація «Нафтогазу» на 14,8 млрд грн», - сказала пані Пахачук в ході конференції, організованої міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings в Києві.

За її словами, відповідна пропозиція буде відображена в проекті державного бюджету України на 2014 рік.

Як повідомляла «Україна Комунальна»
раніше, «Нафтогаз» не оплатив поставки газу за серпень, заборгувавши 882 млн дол Росії. У «Газпромі» надзвичайно стурбовані ситуацією, що склалася зараз з оплатою Україною поставок російського газу.

«Ситуація дуже серйозна, враховуючи, що за контрактом, у разі порушення умов платежів, передбачений перехід на систему передоплати за поставку газу. Це питання треба вирішувати. І робити це терміново!» - заявив глава «Газпрому» Олексій Міллер.

 
Коментарі (0)