ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» сподівається скоротити збитки у шість разів

«Нафтогаз» сподівається скоротити збитки у шість разів

«Нафтогаз» сподівається на скорочення збитків у цьому році в шість разів. У Компанії також наголошують, що за 9 місяців 2015-го прибуток «Нафтогазу» склав 200 млн грн., порівняно з 42,2 млрд грн. збитку за аналогічний період минулого року

У «НАК Нафтогаз України» розраховують скоротити збитки за 2015 рік майже у шість разів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

Згідно з повідомленням, Компанія за 9 місяців цього року отримала 200 млн прибутку, порівняно з 42,2 млрд грн. збитку за аналогічний період минулого року.

Основними факторами, що обумовили формування позитивного фінансового результату, стали:

14,0 млрд грн валового прибутку від надання послуг з транспортування природного газу;

8,0 млрд грн частки в прибутку дочірніх та асоційованих компаній за 6 місяців 2015 року відповідно до МСБО 27 «Окрема фінансова звітність»;

8,1 млрд грн валового прибутку, отриманого від реалізації газу промисловим споживачам.

Однак, серед факторів, які зумовили фінансові втрати, найбільше – 13,5 млрд грн. збитки від курсових різниць через девальвацію гривні. В той же час 7,9 млрд грн. – збитки, які поніс «Нафтогаз» у результаті реалізації природного газу населенню.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у «Нафтогазі» аргументували припинення імпорту російського газу завищеними цінами. У Компанії повідомляють, що отримали більш вигідні цінові пропозиції від країн Європейського Союзу.

 
Коментарі (0)