ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняРосійський газ для України став невигідним

Російський газ для України став невигідним

У «Нафтогазі» аргументували припинення імпорту російського газу завищеними цінами. У Компанії повідомляють, що отримали більш вигідні цінові пропозиції від країн Європейського Союзу.

НАК «Нафтогаз України» заявляє, що поставки природного газу з Росії  припинено через невигідну цінову пропозицію. Про це заявив голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв, передає «Радіо Свобода».

За його словами, більш вигідні ціни «Нафтогазу» пропонують країни Європейського союзу.

«З міркувань комерційної доцільності і з міркувань оптимізації всієї української економіки зараз більш доцільно купувати газ з європейського напрямку», - заявив Коболєв.

Окрім того, він наголосив, що «Нафтогаз» доклав багато зусиль для диверсифікації поставок «блакитного» палива в Україну. За його словами, держава наразі має змогу купувати газ в необхідних обсягах з європейського напрямку.

«Це ринок. Ціна диктується ринком. Це повинні бути взаємовигідні відносини, і тільки це може бути варіантом подальшої співпраці», - підкреслив очільник «Нафтогазу».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, для реальної економії, Україна має зменшити споживання природного газу як мінімум удвічі. Зараз існує декілька причин, чому Україні вдається економити «блакитне» паливо.

 
Коментарі (0)