ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024«Нафтогаз» спростував заяву про недостатні обсяги газу

«Нафтогаз» спростував заяву про недостатні обсяги газу

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» відреагувала на заяву Асоціації міст України (АМУ) про недостатні обсяги газу для проходження опалювального сезону, які «Нафтогаз» постачатиме за пільговою ціною.

 

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» відреагувала на заяву Асоціації міст України (АМУ) про недостатні обсяги газу для проходження опалювального сезону, які «Нафтогаз» постачатиме за пільговою ціною. Про це повідомила пресслужба компанії.

«Нафтогаз» заявляє, що в повному обсязі виконує зобов'язання в межах Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячого водопостачання в опалювальному сезоні 2021/2022. І наголошує:

«Заяву, розповсюджену Асоціацією міст України, вважаємо некоректною».

Голова правління компанії Юрій Вітренко зазначив: «Вперше за історію незалежної України національна компанія забезпечує зниження ціни для вразливих категорій споживачів газу на 20-30 грн за куб. м у порівнянні з поточною ринковою ціною. Нафтогаз на 100% виконує умови Меморандуму».

Разом з тим, компанія звертає увагу на необхідність виконання взятих на себе зобов'язань з боку всіх підписантів Меморандуму, зокрема, з боку місцевих органів влади.

Наголошується, що органи місцевої влади мають зробити передбачені Меморандумом кроки:

визначити та надати компенсації різниці в тарифах з місцевого бюджету для підприємств теплокомуненерго (ТКЕ);

привести тарифи на тепло та гаряче водопостачання для бюджетних організацій у відповідність до ціни газу 13,7 грн;

тарифи на тепло та гаряче водопостачання для комерційних компаній привести у відповідність до поточної ринкової ціни.

«Такі кроки дадуть можливість  підприємствам ТКЕ повною мірою розраховуватися з «Нафтогазом» за газ, який отримують. Інакше споживання підприємств ТКЕ буде оформлюватися як несанкціоновані відбори й у них виникатиме величезна заборгованість перед «Оператором ГТС України», – підкреслили в компанії.

Раніше Асоціація міст заявляла, що «Нафтогаз» на власний розсуд визначив обсяги природного газу за пільговою ціною, визначеною меморандумом. Передбачених об'ємів газу виявилося недостатньо для проходження опалювального сезону, проте компанія відмовилася коригувати встановлені обсяги.

 

 

 
 
Коментарі (0)