ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНафтогаз став «токсичним» на всіх переговорах - І.Насалик

Нафтогаз став «токсичним» на всіх переговорах - І.Насалик

Перш ніж вести переговори з Газпомом по альтернативним контрактам щодо постачання російського газу європейським споживачам, НАК "Нафтогаз України" повинен отримати відповідні директиви уряду
Перш ніж вести переговори із російським “Газпомом” щодо альтернативних контрактів з постачання російського газу європейським споживачам, НАК “Нафтогаз Україна” мав отримати відповідні директиви уряду, але цього не було зроблено. 
 
Про це повідомив міністр вугільної промисловості та енергетики Ігор Насалик журналістам після засідання уряду.
 
“Будь-які контракти, які йдуть на міжнародному рівні, повинні на рівні Кабінету міністрів отримати директиви до переговорного процесу. Я не бачив, щоб на Кабінеті міністрів України НАК „Нафтогаз України“ давали відповідні директиви”, — зазначив міністр.
 

За словами міністра вугільної промисловості та енергетики Ігора Насалика, Нафтогаз став “токсичним” на всіх переговорах і, вимагаючи європейських правил транспортування російського газу, сам немає виділеного оператора, щоб ці правила можна було застосувати, тоді як з 1 січня наступного року магістральна система має бути вже повністю виділена. 

 
Коментарі (0)