ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогазу» та окупованому Донбасу можуть розділити плату за газ

«Нафтогазу» та окупованому Донбасу можуть розділити плату за газ

Єврокомісія пропонує Російській Федерації вести роздільний облік поставок природного газу на підконтрольні терористам території та Україні. Тоді не біде суперечностей щодо оплати.

Європейська комісія пропонує ВАТ «Газпром» окремо поставляти природний газ споживачів для НАК «Нафтогазу України» та Донбасу. Відповідно і оплата буде здійснюватись роздільно. Про це сьогодні на брифінгу в Брюсселі сказав Віце-президент Єврокомісії Марош Шефчовіч, передає «Інтерфакс Україна».

За словами європейського чиновника, представники Єврокомісії отримують суперечливу інформацію щодо поставок газу з Росії на території «ДНР» та «ЛНР».

«На даний момент ми маємо суперечливу інформацію від обох сторін, що стосується поставок газу в Донецьку і Луганську області. В даний час - питання поставок в Донецьку і Луганську області і питання про роздільному обліку витрат. Це моя пропозиція. Це те, що ми двом сторонам сьогодні можемо запропонувати», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 20 лютого у «Газпромі» заявили, що вони постачають газ як на колишні пункти прийому-здачі газу, так і на нові – на кордон Луганської та Донецької областей.

 
Коментарі (0)