ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» відзвітував про фінансове становище

«Нафтогаз» відзвітував про фінансове становище

У «Нафтогазі» розповіли про фінансове становище компанії. За даними НАКа, наразі заборгованість нарощують ПАТ «Полтаваобленерго», ПАТ «Київенерго», ПАТ «Енергомашспецсталь».
Заборгованість підприємств перед НАК «Нафтогаз України» складає 19,8 млрд грн. Нарощують борг ПАТ «Полтаваобленерго», ПАТ «Київенерго», ПАТ «Енергомашспецсталь». Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі «Нафтогазу».
 
«Станом на 13 серпня. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» склала 19,8 мільярд гривень», – відзвітували в компанії.
 
На підприємстві порахували, що в порівнянні з минулим тижнем заборгованість по даним категоріям споживачів збільшилась на 168 млн грн. (0,9%). За звітній період борг перед компанією збільшився, в основному, за рахунок ПАТ «Полтаваобленерго» – 61 млн грн.; ПАТ «Київенерго» – 42 млн грн.; ПАТ «Енергомашспецсталь» – 13 млн.грн.; КП «Харківські теплові мережі» – 10 млн грн. Повністю розрахувалось з боргами ПАТ «Дніпроазот» (майже 40 млн грн.).
 
Зокрема, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії становить 89% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — майже 10%, борг прямих промислових споживачів — близько 1%.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Київ планує погасити перед «Київенерго» борг за тепло, що перевищує півтора млрд грн. Розрахуватися із заборгованістю у КМДА хочуть до початку опалювального сезону.
 
Коментарі (0)