ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» виграє в Кабміна змагання за ГТС

«Нафтогаз» виграє в Кабміна змагання за ГТС

Частина керівників компанії "Магістральні газопроводи України" написала заяви про звільнення.

Частина керівників компанії "Магістральні газопроводи України" написала заяви про звільнення.

Весь керівний склад компанії "Магістральні газопроводи України", на яку робив ставку Кабінет міністрів щодо контролю над газотранспортною системою України, звільняється. Про це Економічній правді повідомило джерело на ринку, зазначивши, що заяви про звільнення вже написала частина керівників компанії.

За інформацією джерела, керівний склад компанії звільняєтся через відсутність джерела фінансування компанії.

"На компанію в загальному було виділено 20 млн гривень. Основна їх частина вже "з'їдена". Останні гроші закінчуються в серпні", – повідомив співрозмовник видання.

Водночас джерело зазначило, що відсутність фінансування не була головною причиною. Рішення керівництва "Магістральних газопроводів України" було прийнято через позицію Кабміну, який вирішив відмовитися від цього проекту.

"Магістральні газопроводи України" були основним проектом, на яку робив ставку Кабмін: у прем’єр-міністра Володимира Гройсмана стверджували, що саме цьому підприємству, контрольований "Нафтогазом України" "Укртрансгаз" повинен передати в управління газотранспортну систему (ГТС) України. Водночас у "Нафтогазі" наполягали на тому, що ГТС повинна управлятися компанією "Оператор з управління ГТС", створеної при "Укртрансгазі".

Нагадаємо, у Кабінеті міністрів України відзначили, що через прийняття закону, покликаного знизити акциз на розмитнення автомобілів, державний бюджет щорічно втрачатиме 2 млрд гривень.

 

 
Коментарі (0)