ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Нафтогаз» виграв справу проти «Газпрому» в суді Нью-Йорка

«Нафтогаз» виграв справу проти «Газпрому» в суді Нью-Йорка

Федеральний суд Нью-Йорка погодився з доводами юристів, що представляють НАК "Нафтогаз" України за позовом про арешт майна російського енергетичного монополіста

Федеральний суд Нью-Йорка погодився з доводами юристів, що представляють НАК "Нафтогаз" України за позовом про арешт майна російського енергетичного монополіста.

Про це у четвер, 13 грудня, заявив виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

За його словами, російських тільки-но почали карати в Штатах, оскільки збираються в українській компанії відібрати у них все. При цьому незабаром своє рішення приймуть ще й судді в Техасі.

Якою була суть позову в Нью-Йорку, поки невідомо. У Техасі українська компанія націлилася на майно Gazprom Marketing & Trading USA, Inc.

Домагатися арешту нерухомості "Газпрому" в "Нафтогазі" хочуть через те, що російські відмовилися виконувати рішення Стокгольмського арбітражу.

Нагадаємо, в липні "Нафтогаз" подав позов в Стокгольмський арбітраж з вимогою переглянути ставку тарифу на транзит з 18 березня 2018 року і вимогою від "Газпрому" приблизно $ 11,6 мільярдів за період з 18 березня 2018 по 31 грудня 2019 року. "Газпром" 14 серпня представив свою відповідь на ці вимоги.

Арбітраж 6 вересня вирішила об'єднати обидва позови в одну справу, пише "Газпром". Графік слухань по об'єднаній справі поки що не узгоджений.

"Газпром" також повідомив, що Апеляційний суд округу Свеа 27 листопада почне розгляд апеляції "Газпрому" на рішення арбітражу про контракт на транзит.

 

 
Коментарі (0)